Само в 7DniBansko.bg

Кметът на Банско Георги Икономов посрещна делегация от Китай (СНИМКИ)

7Dni Bansko15.06.2017330

Кметът на община Банско, Георги Икономов, посрещна в кабинета си делегация от китайския град Мейджоу, чието население наброява 4 мил. души. Един малък за стандартите на Китай град. Представители на местния парламент от китайския град, водени от Тан Жунтие – председател на Постоянния комитет на Народния конгрес на община Мейджоу, бяха избрали специално Банско за своето опознавателно посещение, по време на което да проучат опита и добрите практики от развитието на зимния курорт. Икономов сподели пътя на развитието на града през последните 15 години, достигайки момента, в който стана конкурентен с големите алпийски курорти.


„Освен със своята туристическа дейност, Банско има традиции и в областта на дървообработването и мебелното производство” заяви Георги Икономов като допълни, че общината има и своите китайски жители, които са закупили апартаменти в града.


Китайските общински представители споделиха интереса си от внасянето на дървесина, както и своя инвестиционен интерес в областта на туризма. Те разгледаха ски зоната и бяха впечатлени от природните дадености на района.


В края на срещата, гостите отправиха своята покана към Георги Икономов да бъде гост на един от най-големите форуми в Мейджоу, което ще бъде добра възможност за популяризиране на Банско като дестинация и обект на инвестиции.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *