Само в 7DniBansko.bg

Банско тръгва към 5-и пореден “Оскар” за туризъм! Подкрепете курорт №1 тук

7 Dni Bansko12.06.2017360

Всеки, който иска Банско да вземе 5-ата си поредна титла от Световните ски награди, вече може да гласува.
Вотът на страницата на най-високата инстанция в туристическата индустрия за еквивалентните на Оскарите в киното статуетки по традиция започна от първия петък на юни и ще продължи до последния ден от астрономическото лято – 22 септември.

В 16-седмичната онлайн надпревара участват 202 топкурорта от 26 страни на 5 континента, като от тях според правилника първо се определят победителите на национално ниво, а после и в световен мащаб. Очаква се в гласуването на сайта Worldskiawards.com да се включат над 1,6 млн. души от поне 143 държави.

Това превръща допитването със сигурност в най-голямото в бранша и едно от най-космополитните, провеждани официално изобщо.

Впрочем Банско има честта да е сред едва 12-те зимни центъра с каре от отличия на Академията на Световните ски награди. Градчето под връх Тодорка безапелационно печели короната за №1 на България от началото на конкурса през 2013-а.

Също както през миналата година, и сега Банско е с номинации в 3 от 4-те основни категории („Най-добър ски курорт“, „Най-добър хотел“, „Най-добър бутиков хотел“ и „Най-добро шале“). В най-значимата от тях, както и в предните издания, компания ни правят Боровец, Пампорово и Витоша. За хотел на 2017-а пиринският флагман на най-старата и луксозна верига в Европа – „Кемпински Гранд Арена Банско“, който е с хеттрик, отново се състезава с местните си конкуренти „Лъки Банско“ и „Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт“, триумфирал през 2016-а, но вече в добавка и с „Регнум Банско Апарт Хотел & Спа“, чиято кандидатура бе добавена буквално в последния момент. Тук са също „Феста“, „Рила“ и „Ястребец“ от Боровец, както и „Орловец“ от Пампорово.

За втори пореден път обаче сме без бутиков представител, след като легендарният „Танне“, преминал през превратностите на времето, но наскоро обявен за публична продан, обяснимо отсъства. При шалетата британизираните „Жора“ и „Мила“ пък допълват общо 7-те номинации на Банско (най-много от всичките ни курорти), които ще се борят пак с 4-кратния шампион „Вила Гела“ от Пампорово и „Вила Стрезов“ от Боровец.

Както обикновено, домакин на церемонията по връчване на статуетките ще бъде хотел „Ароса“ в австрийския зимен център Кицбюел в предпоследния уикенд на ноември (от 17-и до 19-и).
Подкрепете Банско тук: http://worldskiawards.com/awa…/bulgaria-best-ski-resort/2017

БАНСКО УТРЕ

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *