Само в 7DniBansko.bg

Ще пострадат ли хотели и в Банско? Създават Институт за отнемане на звезди

7 Dni Bansko07.06.2017300

Предвиждаме създаване на Институт за отнемане на звезди. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова, която взе участие в Четвъртия конгрес на Националния борд по туризъм.

„Основен приоритет на нашето правителство е намаляването на административната тежест. От друга страна трябва да гарантираме, че изискуемото качество ще бъде спазено. Предложих да премахнем Института на прекатегоризация такъв, какъвто съществува в момента, както различното категоризиране на обекти в един комплекс. Например в хотел, в който ресторантът е неразделна част от него, в момента изискванията са те да се категоризират отделно. Това води, както до различни звезди, така и това изисква двойна процедура от страна на лицето, което кандидатства“, коментира Ангелкова.

Тя уточни, че в тази връзка предлага всички тези административни процедури да отпаднат, но за сметка на това се засилват проверките със създаването на туристическия инспекторат, който ще има регионални звена на територията на областите, където има национални курорти и създаване на Институт за отнемане на звезди.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *