Само в 7DniBansko.bg

Ето какво да правите след падането на роуминга, за да нямате ядове. Съвет от експерт

7 Dni Bansko05.06.2017240

Отпадането на роуминга не води до преподписване на договор! Това обяви пред bTV шефът на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

„Промените и отпадането на роуминга за ползване на мобилни услуги в ЕС не води до преподписване на договор! Това е много важно да знаят потребителите. Може на част от тях сега да им идва време да преподпишат договор, защото изчита като време. Ако това е така, нека много внимателно прочетат клаузите в общите условия, защото може мобилните оператори да въведат нови неща.

Темата с роуминга не води до кардинална промяна на договора. Променят се цени за ползване на мобилни услуги в ЕС“, обясни той. Маргаритов добави също така, че е добре при подписване на договор с мобилен оператор да не подписваме клаузата, че „договорът влиза в сила веднага“.

„Можем да не подпишем тази клауза, която ни позволява да правим промени в рамките на седем дни. Ако всичко по договора ни нормално, ако сме напълно доволни от предлаганите услуги, тогава няма проблем да парафираме. Просто трябва да се чете и пита за всичко, след което да подписваме“, каза още шефът на комисията.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *