Само в 7DniBansko.bg

Освободиха лицето заплашило Румен Радев и Корнелия Нинова. Свободата му струвала един подпис

7Dni Bansko03.06.2017190

Лицето, изпратило есемес със заплахи на лидера на БСП Корнелия Нинова, в който се споменава и президента Румен Радев, е подписал предупредителен протокол и е освободен. Това посочи министърът на вътрешните работи Валентин Радев в студиото на „Тази събота” по БТВ.

Той добави, че подобни неща се случват постоянно и не бива да се прави новина от темата. Лицето е изразило съжаление за стореното и стана ясно, че е бил силно афектиран.

По повод пожара в цех за отпадъци в Шишманци Радев заяви, че сградата не гори за първи път и е важно пожарната да установи причините.

„Днес ме увериха, че пожарът ще приключи до няколко дни. Предният път са го гасили над седмица”, уточни той. По повод катастрофите и жертвите по пътя министърът посочи, че не проумява защо така се нарушават правилата – не се дават мигачи например. Той заяви, че е шокиран от пълната липса на толерантност на пътя и допълни, че когато шофира и види номер от провинцията или жена зад волана дава предимство – не защото са опасни, а защото са в непозната обстановка.

По повод случаите на заловени шофьори след употреба на наркотици Радев посочи, че трябва да се вземат европейските норми и да се спазват при нас. Специална проверка ще установи спецификациите на новите автомобили на пътна полиция и дали в тях е заложено да има камери и какви. Акцентът при обществената поръчка за колите е бил да се следят самите катаджии вътре. Ако няма изискване къде да са камерите, те ще са отвън и няма да има проблем, категоричен е Радев.

Твърденията на Елена Йончева за корупционна схема при строежа на оградата по границата ни според Радев са за прокуратура, а не за телевизионни студия. Според него няма как да се случи това да се плати за два реда ограда, а да се сложи един и някой да прибере разликата. Министърът коментира и заплатите в МВР. Той изрази готовност, ако получи аргументи да защити каузата, особено при дисбаланс в системата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *