Само в 7DniBansko.bg

Бомбата на годината! Този грък дарява 1 милиард паунда за…

7 Dni Bansko03.06.2017470

Основателят на EasyJet, милиардерът сър Стелиос Хаджийоану, ще раздададе по-голямата част от богатството си, стана ясно от негово писмо до благотворителен фонд. Фондът е създаден от Бил и Мелинда Гейтс, заедно с Уорън Бъфет, като начин на супербогатите хора на земята да върнат на обществото по-голямата част от личното им богатство за филантропски каузи, съобщи “Български новини”.

Гъркът Хаджийоану има богатство на стойност над 1,95 милиарда паунда според Times Rich List. В изявлението си той каза: „Мисля, че всички богати хора имат дълг за погасяване, защото това, което притежават е благодарение на своите клиенти, които купуват техните стоки и / или услуги, е от които са придобили богатство. Отне ми повече от 10 години  „мислене“ и „правене“ , за да заключа, че чрез даване на повече от половината от нечие състояние за благотворителност, може да се балансират нуждите на семейството и приятелите си срещу други добри каузи. “

Милиардерът е един от 14-те нови богаташи, подписали писмо до фондацията на семейство Гейтс и присъединили се към идеята да дарят пари за благотворителност.