Само в 7DniBansko.bg

Няма такова изнасилване на България! Някой е взел 300 млн. комисионна, поне

7 Dni Bansko02.06.2017410

Заради завишените цени за България на газовите доставки от “Газпром” страната ни е платила 3 млрд. лева повече за последните 10 години. Това показват изчисленията на енергийни експерти, съобщи бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Това означава, че хората помогнали да се осъществи това финансово изнасилване на България са получили минимум 300 милиона лева като 10-процентен бакшиш от надписванет!

По думите на Трайков официалната позиция на страната ни в преговорите между Европейската комисия и руския газов доставчик е предпазлива, страхлива и грешна. Това е битка, в която има две основни крепости. Двете крепости са справедлив пазар от сега нататък и компенсация за миналото надплащане на цените на газа, по които сме получавали количества от “Газпром” в условията на монополна позиция, от която той вероятно е злоупотребявал благодарение на това, че не е имало функциониращ пазар поне дотолкова, доколкото той съществува в Западна Европа в целия този период, заяви Трайков, цитиран от БНР.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *