Само в 7DniBansko.bg

Какво европредседателство, Лиляна Павлова разкри страшна глупост в НДК

7 Dni Bansko02.06.2017470

1200 души са определени и са ангажирани с председателството за ЕС. Всяко ресорно министерство, което има отношение, е излъчило хора. Аз съм готова с голяма част от своя екип. Остава предизвикателството в политическия кабинет. Хората, които са работили с предишните екипи с Меглена Кунева и Деница Златева са същите, които ще работят. Това обяви пред Би Ти Ви министърът по европейското председателство Лиляна Павлова.

Приориоритетите ни към 2 юни са ясни. Но по отношение на организационно-логистичната част има забавяне. Някои от тях са свързани с ремонтни дейности, където изникват извънредни и непредвидени дейности, но при създаването на една добра организация, можем да се справим, посочи тя.

Няма нагласата да се отпускат нови средства, изпълнителят има срокове и ако не ги спази, ще бъде санкциониран, добави Павлова.

Но призна, че се искало допълнително финансиране по три направления. Едното е за НДК, за което бе отпусната прогнозна сума. Винаги е в милиони това, което трябва да се дофинансира. Това не е нещо извънредно. Второто е – да бъде направена допълнителна обществена поръчка за сигурността и IT сигурността.

Павлова разкри и идиотски пропуск – не е планиран…пресцентър! Трябва да се изгради нов сега с 240 места. В първоначалната обществена поръчка не е предвидено това.

Отделно имаме да направим телевизионни студия за живо, сателитно излъчване, обясни Павлова.

Бюджетът ни за европредседателството, в сравнение с други страни, е, бих казала, скромен, посочи тя.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *