Само в 7DniBansko.bg

Джена се завърна със скандал, меломаните я хванаха натясно

7Dni Bansko01.06.2017380

Вместо овации, Джена предизвика скандал в бранша. Тези дни жената на музиканта Наско Канара представи предложението си за лятото „Коя”, с която бележи и рестарта на кариерата си след като роди сина си Атанас Стоев III, узна HotArena.

Звездният миг на пайнерката обаче трая едва няколко часа, защото меломани бързо установиха нередности с новото й предложение. Оказва се, че мелодията е едно към едно с тази на песента „Gna – Gna” на арменската звезда Михран Чакърян.

В популярен сайт за фолк е посочено, че музиката и аранжимента е на Николай Пашев, заради което някои фенове се решиха, че има грешка. Други обаче предположиха, че от сайта може да са се подвели от официалния канал на „Планета” в „Youtube”, където било посочено именно авторството на младия композитор. Случайно или не подобна информация към парчето на Джена в канала на „Планета” вече не съществува. Именно това накара мнозина да се усъмнят, че Джена и екипът й може и да не са се съобразили с авторските права на композитора Ричард Малдениан, създал хита на Михран Чакърян. Дали в случая с парчето „Коя” става въпрос за плагиатство или кавър, засега не е ясно, но съвсем скоро ще се изясни, тъй като скандалът вече е факт.

Нищо чудно и тази песен на Джена да бъде свалена от международния сайт”, предричат меломани, припомняйки съдбата на миналогодишния й летен хит „Дразни ме пак”. Тогава фолкпевицата гордо заяви, че песента е по идея на самата нея и съпругът й Атанас Стоев. Музиката създала именно тя заедно с цигуларя Георги Георгиев. Малко след премиерата на „Дразни ме пак” обаче турски композитор пусна жалба срещу Джена. Оплака се, че нашенката е откраднала от него част от инструменталния пасаж в парчето си. В резултат хита на пайнерката бе свален от „Youtube”.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *