Само в 7DniBansko.bg

Без роуминг в ЕС от 15 юни, вижте какво крият от нас

7Dni Bansko01.06.2017240

Роумингът в Европейския съюз отпада от 15 юни, но не е изключено към потребителите да има адресирани анонси, които да ги въведат в заблуждение. За това предупреди от ефира на Bulgaria ON AIR Димитър Маргаритов от Комисията за защита на потребителите.

Той подчерта, че това може да се случи особено, когато изтичането на договори съвпадне с този нов режим. Маргаритов припомни на потребителите, че след изтичане на срока договорът автоматично се трансформира в безсрочен и потребителят може да го прекрати по всяко време с едномесечно предизвестие без да дължи такси. “Ако потребителят прецени, че ще сключи нов срочен договор, нека да направи добра преценка дали няма допълнителни услуги като втора сим карта, на която ще трябва 2 години да плаща таксата”, посочи той.

“Ще проследим дали промените в общите условия коректно ще въведат този регламент. 30% от жалбите при нас касаят проблеми с телекомуникационни услуги – различен тип нелоялни практики с предлагането на оферти, които на пръв поглед изглеждат примамливи”, каза още Маргаритов.

На старта на летния туристически сезон у нас от Комисията за защита на потребителите предвиждат превенция и последващ контрол. От май месец са започнали проверки на обектите, в които при предишни проверки са констатирани нарушения.

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...