Само в 7DniBansko.bg

Граждани се подписаха под искане до Борисов, за сваляне на Валери Симеонов от постовете му

7Dni Bansko01.06.2017190

След като миналата седмица Фондация “Рома – Лом“ напусна Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси в знак на възмущение и несъгласие с определянето на Валери Симеонов за председател на този съвет, тази седмица близо 400 граждани, сред които университетски преподаватели, журналисти, правозащитници, се подписаха под искане до премиера да бъде освободен Валери Симеонов от постовете му на председател на Съвета по интеграция и вице премиер по демографските въпроси.

До този момент няма никаква реакция от страна на институциите, които адресирахме, което ни разочарова без съмнение, но не ни обезверява. Това каза пред БНР адвокат Даниела Михайлова.

Подписването на писмото продължава. То ще бъде закачено и като онлайн петиция, за да може да улесни подписите. Фондация “Рома – Лом“ не е единствената организация, която напусна Националния съвет за интеграция. Напуснаха също националната мрежа на здравните медиатори, която е една много сериозна организация, както и редица други организации, коментираха още от новини бг.

Националният съвет за интеграция би следвало да организира изпълнението и да извършва мониторинг на изпълнението на Националната стратегия за интеграция на ромите. Това е официален документ, който е приет от Народното събрание и по който следват да бъдат внасяни ежегодни доклади в Народното събрание за това как върви неговото изпълнение, заяви адвокат Михайлова.

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...