Само в 7DniBansko.bg

Пoрожанов даде хляба в ръцете на Наглите, предлага да се занимават със земеделие

7Dni Bansko01.06.2017330

В момента върви сравнителният анализ между продуктите, които купихме от Австрия и Германия, и тези, които взехме оттук. Това заяви пред Нова телевизия министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. По думите му при други проверки са установени дребни разминавания – процентът на какаото е по-малък в шоколадите от България, а фруктозата е повече за сметка на захарта в безалкохолните напитки.

“Ако установим разминаване на стандартите, ние трябва да се обърнем към Европейската комисия. Ще поискаме да има изискване за уеднаквяване на съставките за целия европейски пазар”, коментира той.

“Не ми остава време да чета етикетите, когато пазарувам. Употребявам на 100% български продукти, когато става въпрос за местни и млечни продукти”, разкри земеделският министър.

“Всеки човек може да се занимава със земеделие. Питахте с какво биха се занимавали освободените предсрочно от затвора лица от групата на “Наглите”. Защо да не се занимават със земеделие? Това е много перспективен сектор”, коментира Румен Порожанов.

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...