Само в 7DniBansko.bg

Нинова: Да се даде председателството на НС на клекналите патриоти

7Dni Bansko31.05.2017240

ГЕРБ могат да дадат председателството на Народното събрание на патриотите, достатъчно са им “клекнали” за всички други министерства и постове. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с исканата оставка на председателя на НС Димитър Главчев и във връзка с това дали от БСП биха приели поста на Главчев, предаде Фокус.

„Какво правят с обещанията, които даваха в предизборната кампания за увеличаване на заплати на учители. Нищо такова не се случва. Как с тези хора да общуваш?“, коментира лидерът на БСП.

Попитана дали няма да разреши несправедливостта, ако поеме председателския пост на Народното събрание, Нинова отговори: „Не, няма. Знаете какво представлява председателският пост. Председател, който няма мнозинство в залата не може да проведе нито една политика на партията, която представлява. Аз ще бъде принудена да подписвам законопроектите на ГЕРБ и на влизане, и на излизане от залата. С моя подпис трябва да се приемат решения, срещу които ние сме категорично против“, подчерта лидерът на БСП.

Тя попита защо е необходимо това. „За да си легитимират те собственото безсилие и собствените грешки, които правят с нашия подпис? Целта е да се обезличи опозицията. Няма – този въпрос приключи. Този спор го водихме един месец. Първо беше за министерски кресла, после за председателско място. Не, г-н Борисов, ние сме ви алтернатива, не сме част от статуквото и от това мнозинство“, обърна се лидерът на БСП към премиера Бойко Борисов.

Тя поясни, че ПГ на „БСП за България“ ще присъства в зала, защото утре ще се гледа докладът на КЕВР. „Искаме да проведем дебат, защо увеличиха цените малко след изборите, ще увеличат ли от 1 юли цените?”, обясни Нинова. Тя посочи, че очаква с нетърпение да влязат законите на БСП, за да си ги защитят. Корнелия Нинова изброи, че от групата й са внесли 7 закона в изпълнение на своята програма.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *