Само в 7DniBansko.bg

ГЕРБ попиля БСП: съсипахте държавата, знаете само да рушите. Вие сте за Севрна Корея

7Dni Bansko31.05.2017430

Скандалите между ГЕРБ и БСП в парламента продължават с пълна сила, като темата на днешните сблъсъци беше темата за комунистите и антикомунистите. В него участие взеха депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, който отговори на декларацията на Антон Кутев от миналата седмица, когато отново имаше препирни в пленарна зала.

Като гледам нашите комунисти, те могат да спечелят избори само в Северна Корея или Сибир.Те съсипаха държавата. Бойко Борисов обеща да работи с всички и за това беше избран за трети път. Той ви предложи най-високия пост в държавата, председател на Народното събрание, но вие отказахте, защото знаете само да рушите и съсипвате. Това го доказахте и миналата седмица г-н Кутев, прочете декларация от името на ПГ Гърневски.

Веднага след това депутатът от “БСП за България” поиска думата за лично обяснение. Председателят на парламента Димитър Главчев отказа и тогава Кутев поиска да прочете декларация от името на ПГ. “Аз и Корнелия Нинова никога не сме били членове на БКП, за разлика от Бойко Борисов, Цецка Цачева и още 18 души от вашата парламентарна група. Вдигнете си ръцете бе хора. Списъци ли да вадим сега?”, заяви Кутев, което провокира Главчев да му спре микрофона, информираха от новини бг.

“Това не е декларация. Или ще четете декларация, или ще ви отнема думата”, категоричен беше Главчев. Спорът между двамата продължи около минута и на финала Кутев все пак се изказа. “Миналата седмица исках да заявя, че трябва да се водят ясни политики. Вчера на КСНС трябваше да се говори за заплатите на военните, а не за техниката.

Не съм искал да връщам темата за миналото. Моят баща е бил заклет комунист и се гордея, че този човек не наруши нито веднъж законите на тази държава. Няма да позволя сега някой да праща тези хора в Сибир и да се подиграва с миналото на баща ми. Когато нямаш минало, нямаш бъдеще. Няма да позволя някой да се гаври с паметта на баща ми, особено когато този човек си е сменял пет пъти партиите”, завърши Кутев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *