Само в 7DniBansko.bg

Цветан Цветанов се разплака в ефир: Изпуснах нервите си и допуснах голяма грешка

7Dni Bansko31.05.2017540

Промяната на закона става по една препоръка на Европейската комисия. Това не означава, че Гребецът и Йожи автоматично трябва да бъдат освободени. Не вярвам, че тези хора могат да се променят. Те са извършили над 19 престъпления. Тази тема е много болна за обществото и хората, които работеха по тази група.

Професионалистите, които разбиха тази банда, вече не работят в системата на МВР. Когато ние управлявахме, имаше ефективност. Когато управляваше БСП, имаше разруха и съсипване на системата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който коментира темата за “Наглите”. В един от задържаните намериха пари от отвличането на Гунински. Този човек беше освободен. Не намерихме партие на Киро Киров, защото нямахме достатъчно факти. Напълно възможно е тези хора да разполагат с тези пари, каза още той.

Изпуснах си нервите веднъж и допуснах грешка като може би обидих съдия Мирослава Тодорова. Това стана, след като се срещнах с жертвите на един грабеж. Те бяха бити и изнасилвани. Делото се е гледало от уважаваната от мен Мирослава Тодорова. То се е гледало на 25 заседания и тогава тя решава да го прехвърли на военния съд, защото в престъпната група има полицай.

Делото се точи повече от 20 години и на финала е прекратено по давност. Тогава си изпуснах нервите и обидих съдия Тодорова, за което съжалявам. На тези хора децата бяха изнасилени, майката също, а бащата беше пребит почти до смърт. Срещнах се с тези хора и бях потресен. Не сдържах сълзите си тогава. Вие имате ли деца, попита Цветан Цветанов и се разплака в ефир.

Той коментира и темата за войната по пътищата. Първото и най-основното е да променим манаталитета си на водач. Без това няма как да стане нищо. В Бургас по време на предизборната кампания имаше един случай. Млада девойка след знака за видеонаблюдение беше увеличила скоростта и излетяла от пътя. За това целта ни е да премахнем тези знаци, разкри Цветанов. Пробите за наркотици не се взимат от доктор, а от медицински сестри и резултатите падат в съда. Това също трябва да се промени законово, цитираха от новини бг.

Магистралата дава по-голяма безопасност. За пример мога да дам отсечката Русе-Бяла, която е с голяма концентрация на ПТП-та. Правителството е дало обещание да изгради много по-хубав път там. Не трябва да забравяме и фонд “Пътна безопасност”. Парите от глоби трябва да отиват там и да се използват за инфраструктура и видеонаблюдение, завърши Цветанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *