Само в 7DniBansko.bg

Жестока подигравка! Ето колко получава един войник в армията

7Dni Bansko31.05.2017290

“Вчера на КСНС разговаряхме за целия сектор “Сигурност”. Решенията бяха оповестени публично. Общата констатация е, че трябва да се увеличи заплащането в сектора.” Това заяви в ефира на Нова телевизия военният министър Красимир Каракачанов.

“Средна заплата в армията е трудно да се каже. Един войник в армията започва със 608 лева. Нека да бъдем обективни, не само в сектор “Сигурност” са ниски заплатите. ”

“Лично моето мнение, а и на премиера Бойко Борисов е, че проектите за модернизиране на Българската армия трябва да се развиват едновременно. Сухопътните войски са повече от 50% от наличния състав на армията. Те имат нужда от нови бронирани машини. Хората ползват Сухопътните войски при всички бедствия. Вчера се разбрахме, че парите за модернизация могат да бъдат инвестирани в българското производство. Необходими са 340 бронирани машини. Трябва да направим преценка и да видим дали ние можем да си произведем тези бронетранспортьори. За изтребителите е ясно, че не можем да си ги произведем сами и трябва да се купуват, но за Сухопътните и Военноморските сили може да влагаме парите на българските данъкоплатци в родното производство. Трите рода войски трябва да се развиват успоредно В програмата за управление е предвидена възможността за военно обучение в училищата и въвеждане на принципна на доброволната служба, тоест при навършени 18 години”, подчерта Каракачанов.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *