Само в 7DniBansko.bg

Поредната наглост от страна на столичните контрольори! Това е нетърпимо!

7Dni Bansko30.05.2017240

Гневен гражданин взриви Фейсбук с разказа си за контрольорите в столичния градски транспорт и толерантното им отношение към ромите гратисчии. Мъжът подробно разказва случка, на която е станал свидетел, докато се вози в автобус 305.

„Потресен съм от наглостта на контрольорите. Надявам се да се вземат някакви мерки, защото не може да претендираме за място сред останалите европейски държави, а държавните ни служители да правят каквото си искат, безконтролно”, възмущава се той.

Ето и коментара:

“Потресен съм от българската безочливост и безкрайна наглост. Наскоро пътувах с една от градските автобусни линии, по-точно автобус 305 посока Централна гара. На спирка “Гара Подуяне” се качиха двама контрольори, а на предишната спирка се качиха друг двойка. На няколко седалки се бяха разположили две дами от ромски произход(циганки), заедно с едно дете, които явно не си бяха закупили билети.

Тъй като нямаше трафик, първата двойка контрольори все още проверяваха задната част на автобуса, когато и втората двойка влезе в “акция” от следващата спирка. Те се насочиха веднага към ромите. Контрольорите бяха жена на около 60 години, а колегата й беше мъж на около 50. Мъжът, като по-строг, веднага взе личните карти на ромите, които не обелваха нито дума. Започна да им пише данните (предполагам за някакъм протокол или акт), а жената, омекнала пред слабото тяло на накуцващото момче, каза: “Оставиги бе, виж, че детенцето едвам ходи, а и какво е слабичко.”

Онемях. Тъй като често по едни и същи линии се въртят едни и същи контроли, вече бях попадал на този “екип”. НО предишния път погнаха младо момиче от България на възраст около 18 години, която не си беше закупила билет, подобно на ромите. Този път обаче, контрольорите написаха акт на момичето, казвайки й, че правилата важат за всички. До сега ме е яд, че не им напомних тези думи, когато видяха ромките, че се возят гратис. Потресен съм от наглостта на контрольорите.

Надявам се да се вземат някакви мерки, защото не може да претендираме за място сред останалите европейски държави, а държавните ни служители да правят каквото си искат, безконтролно.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *