Само в 7DniBansko.bg

Прокуратурата разкри схеми за корупция и пране на пари след арестите в агенцията по вписванията!

7Dni Bansko30.05.2017320

“Касае се за разследване на започнало този февруари дело срещу съдия по вписвания, за която ГДБОП има информация, че е получавал подкупи, за да извършва действия по служба”.Това каза Румяна Арнаудова на брифинг на прокуратурата.

“Вчера бе задържан Йордан Раденков, заради получена сума, с която да извършва действия по-служба. Целта на предаването на парите е по-бързо да бъдат издадени удостоверения за тежести, коментираха от блиц.

Повече от 4 месеца го наблюдаваме и сме събрали достатъчно доказателства, че ежедневно извършва такива действия. Установени са нотариалните кантори, в които служители са дали парите вчера – Даниела Йорданова и Цветелина Гечева. Събрани са доказателства и за пране на пари на други нотариални кантори, които в последствие ще бъдат съобщени. В дома на съдията са намерени 35 хиляди лв. в еднотипни пликове за писма, в които явно получава паричните суми”, обясниха от държавното обвинение.

“Повдигнатото обвинение е за подкуп и пране на пари”, допълниха от прокуратурата. “Първо бих искал да поздравя колегите от отдел „Корупция”. Това е резултат от денонощен труд. До месец февруари колегите успяха да развият тази оперативна информация чрез всички възможни способи и разузнавателни средства. Така бяха установени лица и кантори, които заплащат за услугите на съдията. През февруари бе докладвано в Градска прокуратура. Критични бяха последните две седмици”, коментира шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов като уточни още, че този процес ще бъде развит много повече по линия на корупцията заради промяната на закона.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *