Само в 7DniBansko.bg

Посъветваха Бойко да изкара Бербатов, Ивет и Станка Златева на улицата, за да преборят…

7Dni Bansko29.05.2017290

Автомобилният състезател и син на бившия шеф на СБА Георги Янакиев-младши изпрати отворено писмо до премиера с предложения за намаляване на катастрофите. Едно от най-добрите му предложения е на улицата с цел превенция и увличане на младите да бъдат изкарани известни спортисти като Бербатов, Ивет Лалова, Станка Златева и т.н.

Ето какво написа във Фейсбук профила си председателят на Комисия Безопасност към БФАС (текстът е публикуван без редакторска намеса):

Уважаеми Г-н Премиер

Като син на един от изявените ни деятели за безопаснота по пътищата ( покойният Георги Янакиев – Председател на СБА и БФАС дълги години ), и човек занимаващ се с безопасноста на автомобилният спорт в България и Международната Федерация ФИА, бих искал да си кажа моето мнение:

За да може да се намалят фаталните инциденти по пътищата, трябва да започнем от началото на изграждането на характера на даден човек – тоест неговият манталитет.

В основата на всяко дете, бъдещ водач на МПС, са неговите родители и начинът по който той/тя се възпитават. Може би е крайно време да се помисли, как Министерство на Образованието да направи програми в Българските Училища, където децата да могат да получават първичните знания за безопаснотта на движението. Винаги съм твърдял, че движението се извършва по 4 начина: Пешеходци, Колоездачи, Шофьори и Мотористи, и всяка една от посочените видове се изисква да имат правилно пояснение.

Да, Вие сте прав, инфраструктура, мантинели, легнали полицай, затегнат контрол по пътищата, но ако няма кой да дава правилния пример и насоки, то само със затегнат контрол, нищо не се получава. Бих дал идея на Министъра на Младежта и Спорта Г-н Красен Кралев, да използва всички наши видни и известни Спортисти, за промотиране и анганжимент към безопасноста на движението – та нали точно тези наши спортисти, вдъхновили много млади, биха били чути от младото поколение.

Искаме да намалим смъртноста по пътищата – нека да започнем от Децата на България.

Мантинелите в България: Колко км. мантинели по пътищата реално са годни да изпълнят задачата си??? Според мен, не повече от 35%, защото пътищата на републиканската мрежа, не са само магистралите.

Инфраструктура: Най – хубавата работа е свършена тогава, когато наистина е свършена перфектно, няма какво повече да напиша тук за инфраструктурата, защото и Вие като мен, всеки ден сте някъде на път и виждате.

Шофьорски Курсове: Тук вече трябва да има сериозни промени при самите курсове към фирмите извършващи такава дейност, сериозен контрол на инструкторите и контрол на самите изпити.

И като за финал: Ако караме с агресия по пътя, то следващите в черния списък може да се окажем самите ние.

С Уважение:

Георги Янакиев

Гражданин на България

Председател на Комисия Безопасност към БФАС

Основател на Фондация “Георги Янакиев”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *