Само в 7DniBansko.bg

Добри момчета! Пускат “Наглите” от затвора да си харчат изкараното от отвличания

7Dni Bansko29.05.2017670

Бандата на Наглите действала от 2007 до края на 2009 г., когато са арестувани 28 души по мащабното разследване за серия от отвличания, е на път да излезе предстрочно от затвора.

Сред жертвите на закоравелите престъпници са бизнесмените Киро Киров, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, Борислав Атанасов, Вилхелм Краус, детето на разстреляния сикаджия Иво Марков ­Джорджио, синът на Румен Гунински. По време на плен някои от тях останаха без уши и пръсти.

7 години след ареста на бандата и 3 години след окончателните присъди Ивайло Евтимов­-Йожи и Любомир Димитров-­Гребеца са стопили присъдите си с труд и се превъзпитали. Администрацията на затвора ги предложила за условно предсрочно освобождаване, съобщава „24 часа”.

Така на практика половината от групата на Наглите вече е изтърпяла ефективното си наказание ­ 7 г. и половина след арестите и точно 3 г. след окончателните им присъди от ВКС. В затвора все още са другите двама ­ Прокопий Прокопиев­ – Поли Културиста и Даниел Димитров­ – Данчо Релето. За тях не са постъпвали предложения от администрацията на затвора за предсрочното им освобождаване. За Гребеца и Йожи обаче това е факт.

Любомир Димитров ­- Гребеца е подсъдим за две убийства, извършени през 2008 г. Юрист обяснява, че няма нищо странно в процедурата, която била по закон. Ивайло Евтимов – ­Йожи, което бе осъден на 18 г. затвор. се трудел усърдно в затвора и за всеки 2 отработени дни му се зачитат 3 от присъдата. Към май 2 017 г. от 18­-те години са му останали 7 г., 1 м и 29 дни. Това е повече от 1/2 излежано в затвора, което пък е предпоставка да изтърпи наказанието си условно, но на свобода. Това предложение направил началникът на Централния софийски затвор, а специална комисия е преценила, че Йожи се е превъзпитал и има положителна промяна в поведението му. Освен това активно се трудел, участвал в обучителни и спортни програми.

Още през 2012 източници от централния софийски затвор съобщиха, че похитителите от бандата отвличания  изкарват дните си в ареста все едно са на хотел. Говорят по телефона с гаджета и „съседи” по килии, четат вестници, поръчват си луканки, деликатеси и пресни плодове.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *