Само в 7DniBansko.bg

В началото на юли всички звезди идват в Банско, за да ги видите

7 Dni Bansko28.05.2017300

Банско за поредна година ще зарадва любителите на Мелпомена през лятото с изданието на Летните театрални празници “На публиката – с любов”. От 1 до 7 юли едни от най-добрите постановки от театралния афиш на страната ще бъдат играни на сцената на читалище “Никола Вапцаров”.

Театралният форум ще бъде открит с хитовата постановка “Ножица-трепач” на Театър “Българска армия”. Уникално динамично представление с участието на Веселин Ранков, Стефания Колева, Иван Радоев, Александър Дойнов, което нито веднъж не се повтаря, защото всеки път действието взема различен обрат. Благодарение на вас – зрителите, които ще имате уникалния шанс да бъдете сценаристи и режисьори на това, което предстои да видите.

Комедията “Забранено за смях”  на Държавен драматичен театър – Търговище, получила най-престижната награда за драматургия в Хърватия – “Марин Държич”, е вторият спектакъл. Публиката ще види на 3 юли актьорските изпълнения на Любомир Фърков, Даниела Горанова и Теменуга Первазова. С всеотдайност, въображение и искреност те изграждат своите герои, конфликтите между тях, така че театралният разказ да върви с лекота и магнетичност, по начин, който кара зрителя да вижда повече от това, което гледа.

На 7 юли 2017 г. Банско събира на едно място трима от най-добрите актьори от младото поколение. Асен Блатечки,  Койна Русева и Калин Врачански. Те ще закрият седмицата, посветена на театъра.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *