Само в 7DniBansko.bg

Фандъкова се изложи: Имаме нужда от “Под игото” на шльокавица

7Dni Bansko28.05.2017510

Университетите, които бълват кадри без покритие, не трябва да получават държавно финансиране. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. Според нея, ако финансовият ресурс се насочва на база на качество, системата ще си се саморегулира.

За мерките за сигурност в София, тя уточни, че работят в много добър синхрон с МВР и СДВР. По думите й темата за замърсяването на въздуха е огромно предизвикателство. „Затова и мерките са много. Необходима е национална политика и включването на всички граждани. 48 часа по-рано ще имаме предупреждение за повишаване на нивото на фини прахови частици във въздуха. За месец април нямаме дни за повишени нива“, добави кметът на София. Тя каза още, за нея са важни промените в законите, които са предложили и предстои да предложат, както по отношение на зелените площи, така и за високите сгради.

“За съжаление доста неприятен случай, точно на 24 май – точно тогава, когато всички се радвахме и отбелязвахме най-хубавия български празник”, добави Фандъкова за изказването на руския президент Владимир Путин, че кирилицата идва от македонските земи. „Лично аз смятам, че не бива с политически цели да се изкривяват исторически факти. Надявам се да се изясни и изчисти. Имахме адекватна реакция на българската държава, на външния министър, на премиера. Надявам се да се реши този въпрос, но остава горчивото чувство. Изключително неприятно и обидно е за нас“, коментира Фандъкова.

За издаването на романа „Под игото“ на Иван Вазов на т.нар. „шльокавица“, кметът на София заяви, че вече до такава степен има проблем с грамотността и образованите хора, че има място и за провокации. „Всяка такава предизвиква доста сериозни дискусии, а имаме нужда от такива“, каза още Йорданка Фандъкова.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *