Само в 7DniBansko.bg

Ексклузивно! Патриотите със закон, който май ще напълни затворите с хора на ДПС и ДОСТ!

7 Dni Bansko26.05.2017270
„Обединените патриоти” (ОП) предлагат криминализиране на радикалния ислям, както и на стимулирането и принуждаването за носене на бурки. Това стана ясно от изявление на депутати от формацията в парламента. От ОП внасят промени в Наказателния кодекс.Ако той бъде приет, не един и двама активисти на ДПС и ДОСТ ще трябва да бъдат вкарани в затвора.
С едната от тях се предлага дефиниция за „радикален ислям”, пише Флагман бг. Санкцията за проповядване на такъв ислям или друга идеология, която използва верски убеждения за политически цели, включително пропагандира изменение на съществуващия конституционен и правов ред, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и глоба до 5000 лева, гласи едно от проектоизмененията.
Според друг текст използването на заплаха, насилие, обществено положение или власт за принуждаване на някого да носи облекло, прикриващо частично или изцяло лицето, се наказва с лишаване от свобода за една до четири години и с глоба от 5 до 10 хиляди лева, както и с обществено порицание. Наказанието се увеличава, ако принудата е упражнена спрямо повече лица или спрямо малолетни.
Любопитното е, че същите санкции са предвидени и за случаи, в които носенето на бурки е стимулирано от обещание за даване на облага. Т.е. не се прави разлика между насилие и финансово стимулиране. Ако обектът на стимулирането е малолетно лице, то наказанието според ОП трябва да е лишаване от свобода от три до шест години затвор и глоба от 10 до 20 хиляди лева.
На брифинга бургаският депутат Христиан Митев и колегите му Искрен Веселинов и Павел Шопов припомниха, че в предишния парламент част от поправките вече са били одобрени, но не са стигнали до второ четене.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *