Само в 7DniBansko.bg

Борисов съсипа Радев с тези думи! Ще има ли ответен удар?

7Dni Bansko26.05.2017400

Ще купуваме изтребители, когато сме готови. Тази армия само от изтребители ли се състои? Така реагира премиерът Бойко Борисов на въпрос, кога България ще закупи нови военни самолети за армията.

Премиерът Бойко Борисов бе на инспекция в нова сграда на Софийски районен съд. Заедно с него са министърът на правосъдието Цецка Цачева и членът на ВСС Пламен Узунов.

„Преди година Радев каза, че МиГ-овете трябва се ремонтират, за да могат да летят до 2028 година. Затова одържавихме Авионамс. Това са милиони”, добави Борисов.

„Военният министър още не ми е обяснил как само за месец избраха грипените. Не съм чул Радев да говори за пенсии. Сухопътните войски са в окаяно състояние, адмиралите ми казват нямаме кораби”, каза още премиерът. По думите на премиера, би било правилно всички заинтересовани страни да се съберат, да се каже с какви пари се разполага до 2023 година и в какво трябва да се вложат.

„Трябват милиарди за военните – откъде да ги вземем?”, попита Борисов.  Самолетът не е най-важното в една армия. Трябва така да се планират парите, че всичко да е модернизирано до 2023 година. Самолетите трябва да са последни, каза още премиерът.

Обществото очаква от съдиите и прокурорите бързи съдебни процеси и справедливост. Това са най-интелигентните хора, каза още Борисов. Те трябва да направят така, че да работят по най-добрия начин в полза на обществото.

Не говоря по темата, тръгнете ли да говорите всеки ден за това, няма да се получи, посочи Борисов на въпрос знае ли, че Лозан Панов е участвал в политическо събитие. Борисов отново изтъкна, че има кърлежи, които са се впили в съдебната система, но подчерта, че не е визирал никого. Поканих Лозан Панов днес, но го няма, отбеляза премиерът.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *