Само в 7DniBansko.bg

Закопчаха шефът на онкологията! Няма такава нагла схема за милиони на гърба на болните от рак

7Dni Bansko25.05.2017980

Специализираното звено „Антикорупция“ удари шефа на Онкологията в София. Д-р Валентин Ангелов е завлякъл болницата с 1,9 млн. лева. Аферата е страшна и  тепърва ще излизат подробности.

„На 23.05.2017 г., СЗ “Антикорупция“ – СГП привлече като обвиняем д-р Валентин Ангелов – изпълнителен директор на „Специализирана болница за активно лечение по онкология” ЕАД – София за безстопанственост, от която за болницата са последвали щети в размер на 1 901 561, 86 лева – престъпление по чл. 219 ал.1 от НК, пише в съобщението на „Антикорупция“.

 „В хода на разследването на СЗА са събрани доказателства за това, че в периода 2013 г. – 2015 г., под ръководството на д-р Ангелов са били провеждани обществени поръчки за доставка на лекарства. Директорът на болницата е допуснал да бъдат заплащани доставки на лекарствени продукти, на цени по-високи от най-ниските договорени в една процедура. Установено е, че са заплащани доставки на лекарствени продукти, отпаднали от позитивния лекарствен списък, както и лекарствени продукти на цена, по-висока от пределната цена, посочена в позитивния лекарствен списък и от реинбурсната, заплащана от НЗОК.

От болницата са били заплащани лекарствени продукти с изтекъл срок на годност, а такива въобще не е трябвало да бъдат приети и заплатени. Заплащани са лекарства с намален остатъчен срок, за които се е дължала неустойка, съгласно уговореното в договорите с доставчика, но неустойка не е била начислена и заплатена“, се казва още в съобщението.

Д-р Валентин Ангелов е с мярка за неотклонение “Подписка“. Разследването е започнало през 2015 г. по сигнал на ДАНС. До настоящия момент са разпитани 80 свидетели. Назначена и изготвена е комплексна съдебна експертиза. Разследването продължава.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *