Само в 7DniBansko.bg

Тя каза всичко навръх 24-и май! Удивителното видео на 16-годишна българка. Гледай!

7Dni Bansko24.05.2017260

16-годишната бургазлийка Симона Трайкова, ученичка в Немската гимназия, трогна хиляди българи с уникално видео по повод 24-и май – Деня на славянската писменост.

Десетокласничката решава да направи вълнуващата лента, за да разкаже за своето разочарование, че всяка година губим национална идентичност и забравяме великата си история.

Пред burgasdaily Симона разказва какво послание отправя към връстниците си с това видео. “Аз съм човек, който не се страхува да изразява мнението си. Реших, че тези проблеми и теми макар да се знаят от народа, много често се потушават. Искам да остана в България, а не да гледам как една Велика държава си отива, защото това наистина се случва днес”, разказва Симона.

Тя допълва, че публикува видеото навръх 24-ти май, за да приповдигне националния дух на сънародниците ни. “Всяка една дума и всяка една снимка в него е отправена с много любов към България! Искам народът ни, държавата ни и духовността ни да НЕ бъдат повече потъпквани! Ще съм щастлива, ако посланието ми да достигне до повече хора и се надявам да успея да трогна поне един човек днес…”, казва още Симона.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *