Само в 7DniBansko.bg

Ужасяващо! Трета гавра с пенсионерка на спирка, сега в София! Не я биха, но я…(ВИДЕО)

7Dni Bansko23.05.2017849

Двама контрольори са свалили възрастна жена на 70 години от автобус на градския транспорт в София и са и написали акт за 200лв, гръмна Фейсбук.

Те са взели личната карта на жената без присъствието на органи на реда.

На няколко пъти жената се е опитала да обясни, че е забравила документа в друга връхна дреха и не носи пари в себе си. Тя е предложила на контрольорите да отидат до тях с такси, за да им плати глобата, въпреки това те отказват да я чуят, и съставят акт на стойност 200 лева!

Видеото е било записано от очевидец и разпространено във фейсбук. Човекът се е опитал да помогне на жената, да превъзмогне шока и да покаже на повече хора, как действа системата в България.

Ето коментарът му и видеото: 

“Спирка “Константин Величков” на бул. “Сливница” в посока център. Малко след 10 ч. сутринта. Забелязах двама контрольори да пишат акт на възрастна жена. Бяха взели личната и карта без присъствието на полиция. Жената се е качила на предната спирка за да отиде да види внуците си, но картата за пътуване е останала вкъщи в друга нейна връхна дреха. На няколко пъти каза на служителите на Център за градска мобилност да отидат до жилището за да им плати глобата. Те обаче не се трогнаха и писането на акт за 200 лв продължи. По тази линия на градски транспорт всяка сутрин множество от цигани пътува гратис, но до момента не съм забелязал да са били подложени на проверки, да не говорим за писане на актове за стотици левове.
След приключване на случката и отивайки към срещуположната спирка за да се върне в дома си и да вземе пари за превод на глобата по банков път, жената каза че е на 70 години и такова нещо и се случва за първи път. Беше притеснена.
Дано да се даде гласност и за пореден път да стане ясно, че в тази държава има двоен стандарт – тези които са я построили биват мачкани и подигравани, а тези които крадат и живеят на нашия гръб биват толерирани.”

ОТ ПОЩАТА!СПОДЕЛЯЙТЕ, ЗА ДА СЕ ВИДЯТ СВОЕВОЛИЯТА НА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ И КАК НИКОГА НЕ ГЛОБЯВАТ ЦИГАНИТЕ!!!!!"Спирка "Константин Величков" на бул. "Сливница" в посока център. Малко след 10 ч. сутринта. Забелязах двама контрольори да пишат акт на възрастна жена. Бяха взели личната и карта без присъствието на полиция. Жената се е качила на предната спирка за да отиде да види внуците си, но картата за пътуване е останала вкъщи в друга нейна връхна дреха. На няколко пъти каза на служителите на Център за градска мобилност да отидат до жилището за да им плати глобата. Те обаче не се трогнаха и писането на акт за 200 лв продължи. По тази линия на градски транспорт всяка сутрин множество от цигани пътува гратис, но до момента не съм забелязал да са били подложени на проверки, да не говорим за писане на актове за стотици левове. След приключване на случката и отивайки към срещуположната спирка за да се върне в дома си и да вземе пари за превод на глобата по банков път, жената каза че е на 70 години и такова нещо и се случва за първи път. Беше притеснена. Дано да се даде гласност и за пореден път да стане ясно, че в тази държава има двоен стандарт – тези които са я построили биват мачкани и подигравани, а тези които крадат и живеят на нашия гръб биват толерирани."

Публикувахте от ДА СПРЕМ Своеволията в България в 13 февруари 2017 г.

9 коментара

 • Вийан Георгиев Георгиевэ

  23.05.2017 at 22:15

  Мародери! Като попаднат на слаб и беззащитен, са безкомпромисни!Ако беше циганка нвмдше даже да могат да я свалят от автобуса!

  Reply

 • Мерджанова

  24.05.2017 at 0:50

  Глобиха дъщеря ми на 13 год с валидна карта за цялата градска мрежа, ходих при началника на градска мобилност , и какво от това! Той ми се извини и каза, че съжалява……

  Reply

 • гергин

  24.05.2017 at 0:53

  нека отиде с картата в градска мобилност и да обжалва.Може да си плати 25-50лв,но не и тези 200.А наистина няма циханин в България,кото да не се вози гратис.

  Reply

 • Ангов

  24.05.2017 at 2:34

  Незнам защо назначават такива като тази видимо отвратителна и неразбрана жена която незнае правомощията си

  Reply

 • Петра Димитрова

  24.05.2017 at 8:22

  Жената като е на 70 години, нали е ясно на 200% че е пенсионерка и има карта!Тази да я уволнят и да я глобят400 лева!

  Reply

 • Витан Георгиев Георгиев

  24.05.2017 at 12:15

  Шамандура,гадна! Да ти е драго да я фраснеш по мутрата!

  Reply

 • константин попов

  24.05.2017 at 21:48

  Жената има право да ги съди защото нямат право да и взимат личните данни те не са компетенти органи. КРАЙНО ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИТЕ ДА СИ НАУЧАТ ПРАВАТА А НЕ САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА.

  Reply

 • Селина

  25.05.2017 at 0:28

  Казват че с насилие не се решават проблемите,но тази тъпа крава(без извинение) с удоволствие бих я набила и поставила на мястото и!

  Reply

 • Ирина

  25.05.2017 at 5:04

  Не, те като видят цигани ги подминават умишлено! Но за нас винаги са нужни закони и ако ги нарушим глобата е сигутна!
  Тая тъпа овца я засичам често да проверява, ще и кажа че е “звезда”, и ще и кажа мнението си!А ко мога да я снимам
  как подминава циганите ще е добре!

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *