Само в 7DniBansko.bg

Ето мързеливците, които точат хазната ни! Храним 150 000 мърди по тази схема

7Dni Bansko23.05.2017250

150-те хиляди ТЕЛК решения, които не отговарят на изискванията, не означават, че това е броят на фалшивите пенсии у нас. Това обяви зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в студиото на Bulgaria ON AIR.

Както е известно основно от тях “се полмзват” мързеливци от циганския етнос.

Тя подчерта, че това е болезнена тема, която кaсае възможността средствата за много хора с увреждания да отиват към други, които нямат тези права.

“Много е трудно да се каже какъв точно е броят на фалшивите ТЕЛК-ове”, посочи Русинова в “България сутрин”. От думите й стана ясно, че основната цел на правителството е да спре изтичането на пари към хора, които нямат нужда.

“Всички ние дължим много на хората с увреждания. Втората част от реформата е подобряването на начина, по който се прави медицинската експертиза за ТЕЛК. Ще има преструктуриране на системата за ТЕЛК и подобрявване на системата за социално подпомагане. Хората, които имат нужда от по-високи помощи, да ги получават”, обясни Зорница Русинова.

Тя бе категорична, че няма опасност хората, на които им предстои да минат през процедурата за ТЕЛК, да останат без пенсии.

Зам.-министърът на труда и социалната политика отбеляза, че най-често се спекулира с ТЕЛК-овете за ползването на паркоместа за инвалиди в София.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *