Само в 7DniBansko.bg

Волен Сидеров разкри: Ако трябва да скъсаме коалицията с ГЕРБ, ще…

7 Dni Bansko21.05.2017340

Вероятно помъдряваме. Затова вече не се поддавам така на емоции. Това коментира пред Нова телевизия лидерът на “Атака” Волен Сидеров. Той допълни, че опитът му е показал, че негативните емоции не са от полза на никой политик.

“БСП явно има свои вътрешни проблеми и е нормално да скочи на друга партия, в случая Обединените патриоти, за да отклони вниманието от себе си. „Самото натрупване говори за кампания. Вадят се снимки от преди години в един и същи ден, така че да бъде притиснат премиера да се разграничи от нас, ако може, коалицията да се развали. Само преди седмици Нинова обясняваше, че само с Патриотите би се коалирала. Нека тя да реши за себе си кога сме добри, кога сме лоши”, допълни Сидеров, коментирайки острите нападки на Нинова срещу Валери Симеонов заради негов коментар по темата с нацистките поздрави.

“Общественото мнение не е трудно за манипулация. Много е лесно да лепнеш на някого етикет”, допълни Сидеров.

Той коментира и казуса с бившия зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев, който подаде оставка заради снимка, на която е вдигнал ръка за нацистки поздрав: “Дори шега с нацисткия поздрав се приема много негативно, много чувствително, особено от пострадалите от нацизма. Човекът си подаде оставката. Господин Симеонов се опита да го защити, защото е добър специалист и щеше да е полезен в сектора. Но грешката си е грешка. Господин Симеонов няма винаги изискан изказ. Но това е на втори план. Нека гледаме делата. Защото аз самият съм патил от непремерени думи и изказвания или от по-емоционални акции. Когато един политик го направи, трябва да има силата да го признае”.

“Категорично няма последователи в Обединените патриоти на нацизма като идеология. Тази тема би трябвало да бъде вече изчерпана. Нека гледаме към реалните неща, защото има много работи за вършене”, заяви лидерът на “Атака”.

Сидеров призна, че е бил подведен за “много неща” спрямо премиера Борисов: “Това е занимание, с което човек може да се поболее. Нашите отношения с Борисов са изяснени. Гледаме се лице в лице без проблеми, разговаряме и действаме заедно, защото няма как иначе”.

Лидерът на “Атака” допълни, че с натрупания опит и поуки и Патриотите, и ГЕРБ ще се държат по-разумно и преди “да направят жест на скъсване, ще броят десет пъти по десет”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *