Само в 7DniBansko.bg

Най-умният човек в света е българка! Но у нас се плашат да я вземат на работа

7 Dni Bansko20.05.2017410

Тя е гений. При това признат. По ум може да си съперничи с Ленардо да Винчи, Нютон, Айнщайн и Бил Гейтс. Няма зад гърба си научни титли, нито световни открития, работи в БСК и казва, че е щастлива от това. Даниела Симидчиева е човекът с най-високото IQ в света – 192 точки от максимум 200. Явява се на теста за интелигентност на МЕНСА преди 14 години, на шега, съобщи 24 часа.

“Максимумът е 200 и то теоритично т.е. 200 е недостижимо поне по тестовете на Джон Рейвън, по които аз съм се явявала за да изследвам своето IQ. Според мен не всеки човек, дори и да има потенциал, този потенциал му е даден за да стане гений или нещо подобно”, разказва Даниела Симидчиева.

Парадоксално е, че най-умната жена у нас е била и близо година безработна. Умът й не е направил живота й по-лесен.

“4 дипломи, 3 завършени образования, като едното е с допълнителна специализация. Докато търсех работа на няколко места усетих точно това отношение – те се страхуват, че може би, ако ме вземат на работа, ще се опитвам да им давам акъл. Не знам какъв беше страхът, но подобно усещане имаше – някаква студенина, някаква бариера, нещо, което ме държи по-встрани”, разказва още Даниела.

Пробва се и в политиката, като кандидат за вицепрезиеднт през 2011 година. В двойка с Каракачанов.

“От допира ми до политиката останах с усещането, че съм погалила змия – жените ще ме разберат, мъжете не знам дали имат същото усещане. Така че нямам желание да повторя този опит”, допълва още тя.

Даниела Симидчиева казва, че е намерила своя път към щастието – и то е в духовните неща.

“Вие виждате светът към какво върви – нещо се е сбъркало и се сбъркало, според мен, този стремеж парите и материалното да бъдат господар над всичко. Аз мисля, че това е грешката на цивилизацията”, е мнението на Даниела.

Казва, че е богата, защото има три дъщери. На които не спира да повтаря, че да си умен е едно, но да си мъдър е всичко.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *