Само в 7DniBansko.bg

Не е истина кой свали Лили Иванова преди концертите и

7 Dni Bansko19.05.2017400

Двойно по-скъпо ще излезе на софийските фенове на Лили Иванова да я слушат на живо в сравнение с почитателите й в провинцията.

Примата на естрадата обяви, че през есента тръгва на национално турне. Проверка на „Уикенд” показа, че има драстична разлика в цените на билетите в столицата и извън нея.

Който реши да слуша Лили в провинцията, може да избира между билети, чиито цени тръгват от 20 лева и стигат най-много до 50. Ако обаче сте от София и много искате да чуете брилянтните изпълнения на най-голямата родна звезда, а не планирате пътуване извън града, подгответе се да бръкнете по-дълбоко в джоба си.

За концерта й в столицата, който на практика закрива турнето, най-евтиният билет е 40 лева. Толкова струват местата на балкона в Зала 1 на НДК, където ще бъде концертът. Оттам фигурите на сцената се виждат малки като джуджета. Който иска да гледа Лили от една ръка разстояние точно пред сцената или от считаните за най-добри места в партера, ще трябва да плати цели 120 лева. Това са най-скъпите билети за концерта й.

За сравнение билетите за шоуто на Патрисия Каас в същата зала, което ще бъде на 28 юни, стигат най-много до 100 лева. Самата Лили е фенка на френската звезда и по информация на „Уикенд” при гостуванията й в България се е случвало да й подарява цветя.

От 8-те си концерта през лятото ще спечели общо над 1,8 милиона лева. Най-големият разход са наемите на залите, които обаче са поети от спонсора. Така чистия приход от спектаклите достига зашеметяващата сума от близо 2  милиона лева.

Което пък за първи път прави Лили Иванова №2 в нещо. Не е истина и кой я свали от трона! №1 е Слави Трифонов, който само с трите си концерта в “Арена Армеец”, за които вече разпродаде билетите си гарантира 2,2 млн. лева приход минимум.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *