Само в 7DniBansko.bg

Няма такова откриване на световна купа по сноуборд с…Томба и Жирардели! (Снимки)

7 Dni Bansko04.02.2017300

В Банско официално откриха Световната купа по сноуборд, най-мащабното спортно събитие за 2017 година в България. Европейският град на спорта за 2017 година събра най-добрите сноубордисти за първите в историята на страната ни стартове от Световна купа по сноуборд.

Гласувайки му огромно доверие, Световната федерация повери на курорта организацията на един изключително важен и трудоемък проект от световна величина, в чието изпълнение се включи голям екип от професионалисти. Над 10 000 фенове ще подкрепят от трибуните на Бъндеришка поляна най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова и носителят на кристалния глобус Радослав Янков.

Официалното откриване на състезанието се проведе на централния площад в курорта след първия състезателен ден. То бе уважено от служебните министри на спорта – проф. Даниела Дашева и на туризма – доц. д-р Стела Балтова, която успя през деня да проведе работна среща с кмета Георги Икономов и да се запознае с местните забележителности. Сред гостите бяха още олимпийският шампион в алпийските ски, Алберто Томба, петкратния носител на кристалния глобус и почетен жител на Банско, Марк Жирардели, Роман Компост, член на Съвета на ФИС, организаторът и председател на Българската ски федерация Цеко Минев и Мая Христоскова, изпълнителен директор на Юлен.

Министърът на туризма, проф. Дашева, откри Светoвната купа Банско 2017 с думите: “Особено ми е приятно, скъпи приятели на зимните спортове и граждани на Банско, да се намирам тук сред вас и да споделя невероятната радост заедно с Радо, утре сигурно със Сани, а вдругиден – отново с Радо, тъй като няма по-голяма емоция от спорта, а още по-голяма е емоцията, когато спорта е при зимни условия. Прекрасно е Банско. Радвайте се, това е възможност да се насладим на нашите състезатели, на нашите шампиони, както и на възможностите на нашите гости от други страни”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *