Само в 7DniBansko.bg

ВИДЕОТО НА 2017-та! Истината, която никой не казва за българите зад граница! Чуйте този човек! (+16)

7 Dni Bansko16.05.2017611

От няколко месеца в интернет се въртят видео клипове с участието на дебели чичковци, които броят пари и разказват колко е сладък живота в Германия. Гледката в тези клипове щеше да е смешна, ако не беше тъжна.

Истината за живота на българина в Германия обаче е съвсем различна. УЖАСЯВАЩО РАЗЛИЧНА!

В последните часове се завъртя контра-видео. В него видимо инфектиран от лъжите млад мъж разказва на висок тон и с пиперлив език как наистина стоят нещата.

Вижте видеото, осмислете го и тогава се запитайте вас ли чакат в Германия! И за какво?

коментар

 • 7 дни Берлин

  17.05.2017 at 9:54

  Интересното е, че младежът не обяснява, как за същата работа която работи в Германия (да приемем, че е шофьор) в България няма да може да си позволи нищо.
  “За да мога да поддържам нормален стандарт на живота.” Здраве и успехи на него, в България да изкара сума за нормален стандарт.

  Истината е, че не му достига визията, за да разбере, че тези 800€ които заминават за застраховки и данъци ги няма на ръка, обаче точно с тях се поддържа средата, която му разрешава да живее изобщо с такава работа, без да тегли кредити.

  Кога в България ще си (примерно) шофьор и ще имаш след всички данъци, застраховки, сметки и други разходи 200€ останали, които да заделил или изпратиш?

  Да, човек може да се дразни. Да стандартът е друг. Но въпреки това работата, която се инвестира тук, жъне много по-честна заплата.

  Да не говорим за огромните разлики при по-квалифицирани кадри. IT-специалисти, лекари, медицински сестри, хора с обучение за механик: всички изкарват потенциално повече пари от средния български работник с такава квалификация.

  Уви – трудно ще се проумее това от хора, които обучат да мислят първосигнално и да се заслепяват с повърхностен гняв или просто не искат да се замислят. Във времето на интернета такива “статии” и видеа помагат на хората, да не се замислят сами, а да подсилват вече изградено мнение, без да си дават много зор.

  Ако някой прочете това и разбере за какво говоря, да е жив и здрав.
  А хората, който ще ме псуват, да са живи и здрави и те.

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *