Само в 7DniBansko.bg

Предупредиха Борисов: Не вдигай така заплатите! България с петата най-висока МРЗ в Европа

7Dni Bansko15.05.2017621

Асоциацията на индустриалния капитал в България АИКБ, представи своето виждане за политиката по доходите, условията на труд и възможностите на икономическия растеж.

Над един милион българи са трудово неангажирани като огромна част от тях са демотивирани да търсят професионална реализация.От асоциацията предупреждават, че брутния вътрешен продукт на България ще намалее с до 4% до 2020.

В коментар по темата пред ефира на “Хоризонт” председателят на АИКБ Васил Василев подчерта, че спрямо работната заплата размерът на минималната работна заплата е достатъчно висок, и предупреди, че “напомпването на МРЗ е напълно излишно. Според Василев, тя расте по-бързо от възможностите на икономиката, а управляващите подтикват ръста и в средносрочната програма, където е заложено  всяка година минималната заплата да расте с по 50 лв годишно.

“Всъщност ние имаме петата най-висока МРЗ в ЕС приравнена към един и същ БВП на глава от населението. И всъшност такъв проблем няма, точно обратното- това излишно напомпване на МРЗ по-скоро вреди. отколкото помага. За 4 години тя ще нарастне с 50 %” коментира Василев.

коментар

  • вълкодав

    15.05.2017 at 20:29

    Лаже дебело… 30% от възможната според местната производителност – ясно, че е по-ниска от германската, но минималното заплащане е ОЩЕ ПО-НИСКО! Изяждат собствения си народ местните чакали!

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *