Само в 7DniBansko.bg

Сани Жекова вече е на финал в Банско

7 Dni Bansko02.02.201790

Водещата българска сноубордистка и трикратна победителка в стартове за Световната купа Сани Жекова преодоля без напрежение днешната квалификация в спринткроса в Банско. Красавицата ни даде 10-о време – 21,87 сек в първия рън и намери място в първите 12, които отиват на финал и не трябваше да карат втори път. Първото време – 21,23 сек бе на олимпийската шампионка Ева Самкова (Чех).

Финалите в дисциплината са в неделя от 11,30 ч. Според Виктор Жеков, баща и личен треньор на Сани тя е допуснала лека грешка между втория и третия скок.
При мъжете с първо време в квалификацията е Хигън Кърни (САЩ). Дебютантът в старт за световната купа Валентин Миладинов стартара с 68-и номер и даде 65-о време. За финалите се класират първите 48.

19-годишният Миладинов, който бе най-младия участник показа, че има голям потенциал. “Чувствам се супер. Да караш за първи път за Световната купа и то пред родна публика е наистина страхотно преживяване. Радвам се, че в последния момент успях да спечеля нужните точки за да стартирам в Банско. Организацията на състезанията е на много високо ниво”, коментира Миладинов. Носителят на световната купа Родаслав Янков стартира днес 9,30 ч в квалификацията на паралелен гигантски слалом. При дамите ще ни представя Теодора Пенчева. Финалите са от 11,30 ч. Междувременно Петър Гьошарков зае престижното 27-о място в слоупстайла на Световната купа в Мамот (Калифорния). Това увеличава шансовете му за олимпийска квота за Пьончанг 2018.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *