Само в 7DniBansko.bg

Интересно от “Борисов 3”! Бойко направи министър и разследвана от Петър Москов

7Dni Bansko15.05.2017490

Премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на трима заместник-министри, които ще попълнят екипите на министерствата на здравеопазването, на регионалното развитие и благоустройството и на енергетиката. Предложенията за назначаване са на съответните министри.

Светлана Йорданова – магистър по счетоводство и инженер-химик, ще бъде третият заместник-министър на здравеопазването. От 2015 г. тя е секретар на Националния съвет по наркотични вещества към ведомството.

Куриозното е, че точно по тази и линия тя бе разследвана от предишния здравен министър – Петър Москов. Той нареди проверка на сигнала за конфликт на интереси относно назначаването на Светлана Йорданова. Сигналът беше внесен от няколко граждански организации, сред които Българско либертарианско общество, Промена, Сдружение РеСтарт, “Проект Пеперуда-София”, Фондация “Инициатива за здраве”.

В сигнала до министерството се казваше, че Светлана Йорданова е нещатен сътрудник на зам. председателя на парламентарната група на Патриотичния фронт Борис Ячев. Тя е назначена като секретар на НСНВ и „Главен експерт в отдел „Наркотични вещества“ в дирекция „Лекарствена политика“ през месец юни 2015-та година, а се явява на конкурс за същата работа чак три месеца по-късно.

 За заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен Павел Тенев. От 2003 г. работи като ръководител на проекти в различни фирми в сферата на строителството. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия.

В Министерството на енергетиката за заместник-министър е назначен Красимир Първанов, бивш изпълнителен директор на НЕК.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *