Само в 7DniBansko.bg

Такова чудо в Банско не е било – стая за този уикенд не остана!

7 Dni Bansko02.02.2017230

Много от хотелите в ски курорт номер 1 Банско вече са пълни до дупка и няма нито едно свободно легло. Причината това да е така и хората в града да имат работа е първата световна купа по сноуборд, която ще се проведе в Банско от 3 до 5 февруари. Според хотелиерите това е втори пик сезон след дните около посрещането на новата 2017 година.

“В същото време цените са като за среден сезон. Напливът е най-вече от наши сънародници, тъй като в първите три дни на следващата седмица е междусрочната ваканция на учениците. Но е пълно и с туристи от Гърция, Сърбия, Македония, Румъния, Албания, Турция. Има и англичани, руснаци и украинци, повечето от тях имат имоти в нашия курорт”, заяви Яна Рахова, собственик на хотел в града под Тодорка.

В комплексите, които са по-ниска категория, двойната стая струва между 40 и 50 лева, като в цената е включена и закуска. В тризвездните хотели същата услуга е от 70 до 90 лева. В луксозните комплекси двойната стая е над 100 лева, тя може да достигне и 150 лева в зависимост от екстрите, които се предлагат на гостите. Още преди месец повечето места в курорта са резервирани за дните от 3 до 5 февруари, като всички идват да подкрепят звездите ни Сани Жекова и Радо Янков.

“Вече няма свободни легла, а разполагаме с над 400 места за нощувки. Всичко е пълно за времето от 3 до 5 февруари. Всеки ден ще има между 10 000 и 15 000 туристи. Няма как комшиите ни, които са любители на белия спорт, да пропуснат състезание от най-висок ранг по сноуборд. Банско ще е като Вавилон на Балканите, защото ще е пълно с туристи от балканските държави”, твърди управител на четиризвезден хотел в най-добрия ни зимен курорт. Времето също е на страната на туристите, тъй като има много сняг в планината, а слънцето позволява да се прави тен дори насред зима.

СТАНДАРТ

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *