Само в 7DniBansko.bg

Георги Икономов за неразбирането на тема “Пирин”: Вместо да помагат на властта, “Зелените” изкривяват идеите в България!

7 Dni Bansko02.07.2018320
георги икономов

Съществува цялостно неразбиране на тема Пирин и ски-зоната не само в ЮНЕСКО, но и в България. Това каза пред Радио „Фокус“ кметът на Банско Георги Икономов по повод промененото решение на организацията, касаещо НП „Пирин“, с което разреши разширяване на ски-зоната там и изпълнение на решенията на МС от края на миналата година.

По думите на градоначалника има хора, подвели се за казуса, което беше подпомогнато и от множество зелени организации, които целенасочено манипулират.

Икономов прогнозира, че и след решението на ЮНЕСКО все още ще има противници, опитващи се да спрат икономическото развитие на курорта.

„С лъжите, които изговориха манипулираха както мнението в България, така и мнението в някои международни организации. Мисля, че при посещението в Бахрейн вицепремиерът Валери Симеонов явно ясно им е обяснил и е показал нагледно със снимков материал какво представлява ски-зоната. Хората са видели, че това, което се твърди няма нищо общо с действителността и са взели правилното решение. Жалко е, че така се изкриви зелената идея в България, а вместо да е както в цяла Европа и целия свят – „Зелените“ да бъдат партньор и на местната власт, и на държавната власт. Да поставят, разбира се, екологичните проблеми, когато има такива, но да дават и решения на тях, но не толкова твърдоглаво и упорито, за да пречат на всякакви инвестиционни проекти, които биха подобрили жизненото равнище на българите“, коментира Икономов.

Той обясни, че оттук нататък следва да бъде актуализиран концесионният договор във връзка с влезлия нов Закон за концесиите от 1 януари в сила. Той уточни, че всяко инвестиционно намерение ще се премине през необходимите задължителни оценки по определените закони.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *