Само в 7DniBansko.bg

Скандално! Бизнесмени с милиарди евро и гадже на Бойко си напазаруваха Зелените

7 Dni Bansko02.07.201829220
октопод

Зелената олигархия богатее невиждано, благодарение на правилна икономическа програма, провеждана за натиск на бизнесмени, научи 7DniBansko.bg. И когато някои от тях не се подадат на рекета, следва драма като тази с втория лифт в Пирин.

Голямата мъка на Зелените са териториите на ЮНЕСКО в планината. Дотук добре. Лошото започва, ако видим как те постъпват с други територии. Като например цял парк край Пещера, който с тяхното съгласие бе изваден от общината от списъка на ЮНЕСКО със забранени територии. И изведнъж там се появи цех за отпадъци, при това много опасни, на биозавода на братя Домусчиеви. Същите, които са атакувани в Разград от местните жители, че тровят водата им. Там пак няма Зелени да се застъпят за чистата природа. Защо ли? Не подкрепиха и гражданското недоволство в Пещера.

Ами Бургас? От години градът е тровен от рафинерията на Валентин Златев. Той обаче няма проблем със Зелените. Явно и те с него. Може би, ако тръгнем по пътя на логиката, ще стигнем до едни бензиностанции. Зелените, колкото и да са еко, се придвижват основно с коли. И май някои от баш началниците на “еколозите” си имат карти за тези бензиностанции. Всъщност да си мълчат при такъв терористичен проблем в Бругас, трябва да си имат направо бензиноколонки.

На Зелената пасивност се радва и Цветелина Бориславова. Бившето гадже на Бойко вече има в курорта си хотели досами пистата, но “еколозите” не виждат в това проблем. Може би защото пък самата Цветелина нямаше проблем преди време да отпусне сериозен кредит на Иво Прокопиев, който също държи зелената олигархия на повод.

“Дънди Прешъс”, които според Волен Сидеров изнасят златото на България и тровят хората в Челопеч с добива му, от 2011 година също нямат проблем със Зелените. Какво се случи, та те спряха да крещят!? Едва ли отговорът се крие в златните коронки на Тома Белев.

Какво ли пък си говориха Баш-зелените с Лъчезар Цоцорков преди години, та не подкрепиха точно те жалбите и стоновете на над 30 неправителствени организации, оплакващите се от замърсителните залпове на “Асарел” в и около Панагюрище? Нямаше ги начело и на стачката на местните жители.

Ама не ги и търсете, те подкрепят само стачки в София! За да си близо до олигарсите, на чиито гръб живеят. Не сте ги виждали и в Банско. Няма и да ги видите! Всъщност някои от тях дори не знаят от коя страна на Банско е лифта.