Само в 7DniBansko.bg

След жребия днес: на пистата следете за №32 – Сани Жекова

7 Dni Bansko01.02.2017100

Хотел “Стражите” бе домакин днес на тегленето на жребия за квалификацията в спринткроса от програмата на Световната купа по сноуборд в Банско.

Участие в тегленето и срещата с капитаните на отборите взеха Уве Байер, рейс директор на ФИС в сноуборда, Георги Бобев, зам.председател на организационния комитет, Виктор Гичев, шеф на състезанието и Екатерина Лаготская, технически делегат на ФИС.

Участие в квалификацията при жените на 2 февруари от 13,30 ч ще вземат 27 състезателки от 12 нации. Сани Жекова ще стартира 16-а поред с №32. Първите 24 при дамите се класират за финалите на 4 февруари. Номерът на Сани взе нейния баща и треньор Виктор Жеков.

При мъжете в квалификацията на 2 февруари от 11,15 ч ще участват 68 състезатели от 23 нации. Те ще карат за 48 места, даващи право на участие на финалите на 4 февруари.
Българският представител и дебютант в състезания от този ранг Валентин Миладинов ще стартира 68-и с №112. Номерът му получи неговия треньор Сотир Марков.
Той доби право на участие в Банско след като спечели 2 старта в последната седмица и натрупа нужните точки за Световна купа.

“Свършена е огромна работа в Банско. Аз обаче не съм и очаквал нищо друго, защото имате голям опит от стартовете в световната купа по ски”, коментира Уве Байер, директор към ФИС по сноуборда.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *