Само в 7DniBansko.bg

Каролев заби жесток шамар на Тома Белев и разкри лъжите на зелената мафия: Егати войната, егати чудото

7 Dni Bansko28.06.201811530
владимир каролев

Икономистът Владимир Каролев избухна срещу фалшивите новини, произведени от представителя на “зелената мафия” Тома Белев и разпространени от някои издания. В профила си в социалната мрежа ‘Фейсбук” той обяви случващото се за хибридна война.

Повод за постът му бе  произведената от Белев фалшива новина за  това, че вицепремиерът Валери Симеонов спи в Ритц Карлтън в Бахрейн. Той изтъква още, че информацията е опровергана веднага от самия Симеонов, който твърди, че всичко, казано от зеления активист е огромна лъжа.

Каролев не пропусна да опомене и другата фалшива новина, съобщена от шефа на партия “Зелените” Борислав Сандов по време на пресконференция на бившия правосъден министър Христо Иванов относно позицията на България в ЮНЕСКО за Пирин. На нея Сандов заяви, че тя се е подкрепяла само от африкански държави. Това накара организацията веднага да реагира и да обяви казаното за лъжа. Истината е, че тя подкрепя позицията на страната ни с пълен консенсус.

“Дневник от мерак да се натегнат и да изкарат още повече пари за медийно отразяване на грантаджийски проекти, пускат трета фалшива новина – че на прес-конференцията Сандов заявил, че Валери Симеонов е предложил на ЮНЕСКО да намали площта на национален парк Пирин. Предполам, че самият Сандов ще ги опровергае и хване в лъжа”, коментира още икономистът и заключава “Егати хибридната война, егати чудото, просто не е истина.