Само в 7DniBansko.bg

Накъде отива тая държава!? 13-годишна уби мъж в Сливенско край къща за проституция

7Dni Bansko11.05.2017470

Закриване на Социално-педагогическия интернат в Драгоданово искат жителите на селото, заради смъртта на 63-годишния Георги Кънев, информира “Фокус”.

Драгодановци са започнали подписка за закриване на интерната. В понеделник мъжът е бил открит обезглавен в изоставена къща. Главата му е била открита в съседен двор. Смъртта, според съдебния лекар, е настъпила два дни по-рано – на 6 май.

Според жителите на селото не става дума за нещастен случай, а за убийство. Кметът на Драгоданово Станчо Станчев, бивш разследващ полицай, поясни, че според първоначалната версия Георги Кънев е загинал, падайки върху счупен кинескоп на телевизор.

В хода на следствието стана ясно, че 13-годишно момиче от интерната е срещнала мъжа в къщата и след спор между двамата, го е бутнала, а той е паднал върху счупения телевизор.

Жителите на селото коментираха, че настанените в интерната около 30 деца, безконтролно излизат от сградата, крадат, държат се непристойно, проституират, нападат възрастни хора и животни, и вандалстват. Изоставената къща, където е бил открит мъртвият мъж, е била използвана като място за проституция.

Говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев коментира, че случаят се разследва, назначен е наблюдаващ прокурор, но все още няма повдигнато обвинение.

За закриване на интерната настоя миналата година и омбудсманът Мая Манолова. Мотивите й бяха лошите битови условия, занемареният учебен процес, безцелно пропиляване на времето на тези деца, липса на лично пространство, на джобни пари и на перспектива пред децата, въдворени там.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *