Само в 7DniBansko.bg

Горещ разговор! Борисов се заинтересувал за затворника: Хванахте ли го? Радев: Гоним го, и този ще хванем…

7 Dni Bansko22.06.20181210
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов се заинтересувал дали е хванат избягалият вчера затворник Борис Иванов. Това обяви вътрешният министър Валентин Радев пред Народното събрание. Борисов днес изненадващо пристигна в парламента, за да даде обяснение на опозицията по темата миграция.

След изказването му пред депутатите думата взе Валентин Радев. Той заяви: „Току-що и премиерът ме попита „хванахте ли го”. Продължаваме да го издирваме, разбира се. От петте, които ги няма, и петте сме ги хванали. И този ще го хванеме. Това са редки случаи, така да се каже.”

Радев обясни, че са проведени издирвателни и заградителни мероприятия след бягството. Бил използван дори вертолет за търсенето на избягалия затворник.

„И това лице ще бъде заловено. Дано не направи някоя беля, докато успеем”, каза още вътрешният министър.

Антон Кутев от БСП отговори, че не е оптимист предвид фаталния край със затворника Владимир Пелов, който, след като избяга, бе убит при престрелка с друго криминално лице. Противникът му също загина от куршумите на Пелов.

Отговорността за затворника е между двете министерства – на вътрешните работи и правосъдното. Той не бяга от МВР, бяга от затвора, но и ние имаме отговорности там. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в кулоарите на парламента.

Преценката дали се справя министърът или не го прави премиерът. Той вижда дали се справям или не. Аз знам какво сме направили и считам, че сме в правилната посока. Трябва ни време, стараем се максимално. Правим промени, има доста атаки между нас, отговори Валентин Радев на въпрос за оставката му и дали ще устои на натиска от страна на опозицията, която иска вот на недоверие заради провели в сектор “Сигурност”.

Мисля да хвана затворника до вторник, тогава всичко ще ви отговоря, посочи министърът. Той уточни, че на въпроса на Борисов дали са хванали затворника е отговорил: Гониме го.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *