Само в 7DniBansko.bg

Няма такъв изрод! Филип нарече убитите от него 16 момичета “биологичен отпадък”

7 Dni Bansko11.05.20171560
Създателят на смъртоносната игра “Син кит” Филип Будейкин изобщо не съжалява за това, че с години е подтиквал раними тинейджъри към самоубийство. Той дори има своето зловещо обяснение за злосторствата си. От затвора, където се намира в момента, той заяви, че така чистел обществото.
Очаквайки присъдата си, той се намира зад решетките по обвинение, че е подтикнал 16 момичета от Русия да отнемат живота си, играейки играта “Син кит”. 21-годишният руснак заявил, че неговите жертви били “биологически отпадък”, който имал късмет да умре и той всъщност “чистел обществото”, пише „Metro”.
Управата на затвора, където се намира Будейкин, разказва, че той получава множество любовни писмва от тинейджърки. “Тези момичета очевидно са влюбени в него, защото не са получавали любов в семейството и в него виждат подкрепа, каквато нямат от родителите си. Така се зараждат тези романтични чувства,” коментира психоложката Вероника Матишина.
Според разследващи истинският брой на самоубилите се деца, свързани с играта, е много по-голям от известният и навярно става въпрос за стотици, ако не и повече.
“Син кит” се базира на манипулиране на податливи тинейджъри. Играта ги подтиква са се впускат в серия предизвикателства в период от 50 дни. Те варират от събуждане посред нощ, следва самонараняване, за да се стигне до момента, в който “господарите” им дават инструкции да извършване на самоубийство.
Между предизвикателствата е заповедта тинейджърът да изреже с нож силуета на кит под лакътя или на крака си, откъдето идва и името.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *