Само в 7DniBansko.bg

Фалит ли!? Гриша Ганчев разширява автомобилния завод край Ловеч

7 Dni Bansko11.05.20172810

Слуховете за фалита на автомобилния завод на Гриша Ганчев както се и очакваше се оказаха просто слухове, нямащи нищо общо с действителността.

Както е известно от Дружество „Литекс моторс“ вече съобщиха, че са подали заявка за започване на процедура по несъстоятелност заради иск на обявената във фалит КТБ. Това се разбира от писмо на изпълнителния директор на дружеството Илия Терзиев, разпространено до медиите. На 17 февруари синдиците на КТБ под натиска на Делян Пеевски са подали втори иск към дружеството, което й е длъжник, на стойност 57 032 821.60 лева.

Терзиев обясни и че за да се запазят интересите на дружеството и интересите на други негови кредитори, и по препоръка на юридическия екип се е наложило подаването на молба за откриване на производство по несъстоятелност. „Искът е нормална защитна реакция и срещана практика при инвеститорите клас А. Делото не е в ход и производството не е стартирало, а „Литекс Моторс“ АД е нормално функционираща компания“, написа тогава Терзиев.

Два месеца по-късно “Литекс моторс” не само не мисли за фалит, но и отваря линии за нови 3 модела автомобили, научи 7DniBansko.bg. В края на миналия месец представители на могъщата китайска компания “Грейт Уол” са били дълго време у нас, за да проучат ситуацията със завода и да го подготвят за допълнителното производство.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *