Само в 7DniBansko.bg

Това не е държава! Татяна Лолова няма какво да яде, “Топлофикация” и обира всичко

7 Dni Bansko10.05.2017521

Великата Татяна Лолова няма пари за храна. От близо две години звездата на Сатиричния театър страда от сериозна липса на средства, за да покрие най-елементарните си нужди.

83-годишната актриса, която ни очарова с таланта си, едва свързва двата края с мизерната си пенсия.

Развръзката обаче дойде на последното заседание на служебното правителство с предложението парламентът да отпусне 700 лева пожизнена месечна пенсия на Татяна Лолова и на още 14 творци за изключителните им постижения и за цялостен принос в областта на културата. За театралната прима лично е лобирал нейният приятел и близък колега  –  служебният министър Рашко Младенов, писа „Таблоид“.

От недоимъка обаче през последните години Татяна и мъжът й Светослав натрупали големи сметки за парно. Принуждавали се да ядат по къшей хляб, за да може да се издължат на „Топлофикация” и да избегнат съдебни дела. Често през зимата дори не пускали парното, а зъзнели, облечени с по няколко пуловера.

Пенсиите на двамата били общо около 500 лева. Достолепната актриса, чиято запазена марка са широкополите шапки, играе в няколко представления, но въпреки хонорарите парите никак не стигали. „Горделива е, не приема подаяния, не взима заеми”, казват за театралната прима нейни колеги, станали свидетели на финансовия недоимък.

коментар

 • ангел марков

  11.05.2017 at 18:48

  Не може да се помогне на човек, който тича да плаща доброволно незаконните сметки на Топлофикация, вместо да не плаща незаконните сметки и да си търси отнетото право за купуване на Топлинна енергия.
  Топлофикация просперира именно за това, че всеки се пази да не бъде съден и тича да плаща незаконните сметки. Вместо всички да поискат от властта да им признае правото да купуват и топлината, за което трябва да се наложи над Топлофикация да изпълнява законовите си задължения и след 28 години пазарна икономика, най-накрая да започне да продава топлината.
  Властта и съдът нехаят за правата на хората и са готови да узаконят чрез тълкувателно решение на ВКС престъпната “доставка”, с прилагането на която Топлофикация превръща хората в свои роби с право да ги унищожава икономически?

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *