Само в 7DniBansko.bg

Новината на деня! Парламентарната комисия отвори вратата на Марешки към затвора

7 Dni Bansko10.05.2017330

Имунитетът на Веселин Марешки пада утре и пред него се отваря вратата към затвора. Както е известно лидерът на аптечния картел е подсъдим за рекет и побой.

Преди малко парламентарната комисия реши утре да се гласува от Народното събрание имунитета му. Християн Митев заяви, че имунитетът на Марешки е бил взет в комисията със 7 гласа “за” и 2 гласа “против”, които са представителите от Воля.

“Аргументите са, че би следвало да може да се осигури на съответния народен представител да може да се защити пред съда, а не да крие зад имунитета си. Знаете, че има много дебати за това дали въобще да остане имунитета на депутатите”, заяви Митев. Патриотът допълни, че представителите от Воля са гласували против, защото според тях лидера им Веселин Марешки може да бъде изложен на стрес, но пък допълни, че и други депутати са си дали имунитета, но не изглеждат стресирани.

Утре решението на комисията ще бъде внесено в деловодството на Народното събрание и до председателят Димитър Главчев, след което решението окончателно да бъде гласувано в пленарна зала.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *