Само в 7DniBansko.bg

Сензационно в 7DB: Банска красавица развя българския флаг на Парада за победата в Москва (Снимки)

7 Dni Bansko10.05.20171193

Банскалийката Мария Георгиева Бистрина, която учи в Москва развя българо-руски флаг и даде интервю за най- гледаната руска телевизия 1 канал Россия.

Нашето момиче поздрави руснаците с Деня на Победата, като не забрави да отметне благодарността и признателността на целия български народ.

За втора поред година Мария и нейните приятели българите Борис Анзов, Мария Георгиева, Веселин Костадинов и Саша Уткина минаха по Червения Площад с плакат “Россия-Болгария Братья навеки”! Това не бе подминато от журналисти и на младите българи им се налагаше да се спират и дават интрвюта.

Мария бе поздравена и от българите, които гледаха Парада по руската телевизия. Като едни от най- хубавите коментари в социалните мрежи бе “Стотици милиони видяха този плакат и чуха благодарността на това прекрасно българско момиче – “ще бъдем братя сега и завинаги! Няма да забравим пролятата руско-българска кръв на Шипка! Няма да забравим Альоша! .”

Българските участници в акцията на „Безсмъртния Полк“ на Русия, започнаха своето движение посока Кремъл от метростанция „Беларусская“. Имаше безброй колони от хора, носещи снимки на любими хора, баби и дядовци, които са участвали във Великата Отечествена война. Хората пееха заедно песни от годините на войната!

Акцията е проведена за първи път през 2012 г. в руския град Томск. През 2013 акцията „Безсмъртен полк“ се провежда в 120 градове и села в Русия, а през 2014 – в 500 града в седем страни по света. През 2015 „Безсмъртният полк“ марширува в 36 държави. В Москва излизат половин милион души, начело с президента на Русия Владимир Путин, който носи портрета на своя баща – Владимир Спиридонович Путин (боец от 330-ти стрелкови полк на 86-а дивизия на Червената армия, ранен при отбраната на Нева в битката за Ленинград).

В момента инициативата се провежда в държави като Русия, Великобритания, Франция, Австрия, САЩ, Армения, Германия, Израел, Ирландия, Исландия, Катар, Корея, Ливан, Швеция, Коста Рика, Полша, Италия, Белгия, Холандия, Черна Гора, Монголия, Норвегия, Приднестровието, Молдова, Азербайджан, Беларус, Казахстан, Киргизистан, САЩ, Узбекистан, Украйна, Естония, Малта, Австралия, Швейцария, Абхазия и България.

3 коментара

 • rosen

  11.05.2017 at 5:12

  Браво момиче , хем красива , хем умна!!!

  Reply

 • Светла

  11.05.2017 at 10:30

  Прекрасна новина! Браво-3 пъти!НЕ!Много пъти!Измийте срама на политиците ни!! Да сте живи и здрави!!

  Reply

 • Atanas

  12.05.2017 at 21:21

  Това е мнението на истинските Българи, всички други с различно от това мислене са остатъците от реализма

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *