Само в 7DniBansko.bg

Скандалът на годината! Корнелия зашлеви генерал Радев! Обиденият президент ще си прави партия

7 Dni Bansko10.05.20171070

Мощен трус за пореден път взриви отношенията между БСП и президента Румен Радев. Най-високо оцененият министър в служебното правителство Деница Златева, която влезе в кабинета на Огнян Герджиков от президентството, е отказала да се върне там като съветник по външната политика на държавния глава.

Това твърди ПИК от отлично информирани източници от средите на президентството.

За разлика от Златева, бившият военен министър Стефан Янев вече е станал съветник по сигурността на Радев. Президента е влез под крилото си и бившия вътрешен министър Пламен Узунов, както и социалния Гълъб Донев за свои съветници.

Според източниците на ПИК тя не е взела сама това решение, а го е направила под натиска на лидера на БСП Корнелия Нинова, която преди това реагира остро на поканата на премиера Бойко Борисов да вземе Златева в правителството си като министър на европейското председателство на България.

Социалистите били бесни на Нинова, че тя им натрапила Радев за кандидат-президент, а сега той се е дистанцирал от цялата партия и назначава хора само от тесните си приближени кръгове, докато те не могат да се уредят дори с един посланик. Освен това се вбесили и от заигравките на Радев с Борисов, който му благодари, че убедил  ген. Николай Петров да стане здравен министър.

На това отгоре до ушите им достигнал слуха, че съветникът му и несъстоял се журналист Иво Христов навивал Радев да основе свое движение, с което окончателно да се разграничи от БСП и да се готви за следващ мандат.

Острите сблъсъци между Радев и Корнелия Нинова, както и с БСП, са причината вицепрезидентката Илияна Йотова да се опитва деликатно да замазва положението пред медиите. Зад това обаче не се крият само конфликти между нея и съпругата на Радев – генерал Деси, а именно непоносимостта на държавния глава към социалистите.

Това насърчава все повече червените в скоро време да спретнат истинско “тричане” на лидерката си, която остава все по-самотна на върха на партията, след като разпъди старите депутати. Покрай Нинова вече са останали само Румен Овчаров, Кирил Добрев и Драгомир Стойнев.

Дори старият номенклатурен кадър Димитър Дъбов бил напът да се присъедини към групата на репресираните в БСП от сегашното й ръководство, начело на която вече е низвергнатият Георги Гергов, бившият лидер на партията Михаил Миков, който напоследък също стана подозрително словоохотлив, Атанас Мерджанов и други оскърбени и унижени от Нинова.

Те смятат, че поведението й спрямо Деница Златева е безплоден инат и безсилна злоба, тъй като не просто лишава кадърен човек от възможност за изява, но така изтиква партията във все по-голяма изолация от изключително важни политически процеси и я маргинализира.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *