Само в 7DniBansko.bg

Няма да повярвате! Бойко назначи наставничката и за министър на…

7 Dni Bansko10.05.20171290

Десет нови заместник-министри ще заемат местата си в седем министерства на кабинета “Борисов 3”.

Премиерът Бойко Борисов подписа вчера следобед заповеди за назначаването им. Бившият социален министър в предишния кабинет на ГЕРБ Зорница Русинова става зам.-министър на труда и социалната политика.

Новият социален министър Бисер Петков ще има и още един заместник. Това е Росица Димитрова, която до момента бе директор на “Социални дейности и здравеопазване” в община Велико Търново. Доскорошният вицепремиер по еврофондовете в служебното правителство на проф. Огнян Герджиков – Малина Крумова, също намира място в кабинета “Борисов 3”. Тя ще бъде заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

В регионалното ведомство като заместник на министър Николай Нанков се връща и Деница Николова, която заемаше този пост от ноември 2014 г. до януари 2017 г. Бившият шеф на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор Александър Манолев става зам.-министър на икономиката. Манолев бе избран с преференции за депутат от ГЕРБ, но в петък подаде оставка от парламента. В предишния кабинет на Бойко Борисов Манолев също бе зам.-министър, но на туризма.

Друго познато лице от второто правителство на ГЕРБ – Жечо Станков, става зам.-министър на енергетиката. Той заемаше този пост в периода 2015 г. – януари 2017 г. Станков бе за кратко и депутат в 44-то Народно събрание. Двама заместник-министри има и в Министерството на околната среда и водите. Това са Атанаска Николова, заемала поста от август 2014 г. до декември 2016 г., и народният представител в 40-то Народно събрание Николай Кънчев, който в последните години работи в частния сектор.

Велик Занчев пък е назначен за заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От 2014 г. до момента е председател на Съвета на директорите на “Холдинг БДЖ” ЕАД. Магистър е по финанси от УНСС.

Министърът на спорта Красен Кралев също има назначен зам.-министър. Това е Ваня Колева, която през последните три години бе парламентарен секретар на ведомството. Колева е завършила Треньорския факултет – лека атлетика, в Националната спортна академия “Васил Левски”. Тя е треньорка и на една от най-атрактивните български състезателки с нигерийски корен – Карин Околие!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *